Składniki:
400 ml mlea
szklanka płatków owsianych
2 łyżki miodu
1 łyżka cukru waniliowego
200g truskawek
ewentualnie coś do dekoracji
Truskawki rozgnieć widelcem. W garnku zagotuj mleko z cukrem i miodem. Gdy zacznie wrzeć dodaj płątki i gotuj na małym ogniu około 15 minut, do uzyskania, waszej ulubionej konsystencji. Gotową owsiankę wymieszaj z truskawkami. Podawaj w miseczkach, opruszoną płatkami migdałów, albo innym dodatkiem:)
Przepraszam za brak zdjęć, w zamian za to poszukałam w internecie zdjęcia naprawde ładnych owsianek( jak kolwiek to zabrzmi :D). Może właśnie takim podaniem przekonacie swoich bliskich do zjedzenia tego wartościowego i pysznego dania?
A to takie w klimacie poprzedniego posta, czy owsianka z pulpą z mango:)
Przepis z ostatnio receznowanej książki lhttp://makebakingeasier.blogspot.com/2013/04/z-cyklu-z-mojej-puki-anna-starmach.html
Dlaczego warto jeść oswiankę?
- Dobrze wpływa na naszą skóre i paznokcie( można owsiankę nałożyć na twazr, tak jak maceszkę)
- Obniża stany depresyjne, czyli idealne ciepłe śniadanie na zimową handrę
- Obniża ryzyko nowotworów i miażdźycy
- Wpływa na dobry rozwój psychiczy i fizyczny
pyszne śniadanko:D takie mogłabym ciągle jeść:)
OdpowiedzUsuńowsianki nic mi nigdy nie zastąpi, taka truskawkowa to poezja :D
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńPysznie :)
OdpowiedzUsuń