Każdy kto był na diecie, pewnie zaczął od wafli
ryżowych i na nich skończył…. Bo to o wiele lepsze niż wyciągi z alg czy
jeszcze inne wynalazki amerykański dietetyków. Ja najbardziej wafle
ryżowe lubię z miodem ale miód mi się skrystalizował i nie dało się go
rozsmarować….. Wpadłam więc na ( genialny!) pomysł, aby rozpuścić miód na
patelni i dodać pokruszone wafle ryżowe. Chociaż na początku wydawało mi się,
że to nie będzie dobrze smakować, wyszła naprawdę wciągająca-chrupiąca
przekąska . Na pewno nie raz do niej powrócę bo robi się ją w 2-3 minuty,
naprawdę
Składniki:
4 krążki wafli ryżowych
3 łyżki miodu
1 łyżka cukru
Na malutkim ogniu rozpuszczamy miód,
jak zacznie się pienić dodajemy pokruszone wafle. Na koniec dodajemy łyżkę
cukru i ‘smażymy’, mieszając co pewien czas. Smażymy do czasu, aż okruszki się
połączą i obleje je karmel. Smacznego!
RICE
CAKES COVERED WITH CARAMEL AND HONEY
I am sure that you
were on diet or crazy about healthy food. If you were you probably tried rice
cakes. Yes or not? I like it but for me is too dry and not enough flavor. One
day,beautiful day( because everyday is beautiful) i woke up, and I woudl like
to eat rice cakes with honey, but my honey was hard to smear.
So I invented a recipe for this healthy, tasty and really very easy snack.
Yea it was really very beautiful day!
Oh, how lovely:)
Ingredients :
4 rice cakes
3 tablespoon
honey
1 tablespoon sugar
On the little fire in the saucepan I melt honey,
after one minute when I
have a satisfaction consistency I add crushed rice cakes and
sugar. Than we “fry”( 2 minutes) and stir the rice cake every now and
then .It is ready when a carmel cover the crushed rice cakes. I am sure that you will love it:)
Good food wypuściło serię wafli w karmelu ale chyba limitowaną, okropnie mi zasmakowały a nie ma już ich w sklepach :( fajnie, że podałaś przepis na domową wersję, chętnie wypróbuje :)
OdpowiedzUsuńMnie smakowały również w czekoladzie, ale chyba bardziej wolę w karmelu:)
OdpowiedzUsuń