Składniki:
- arkusz ciasta francuskiego
- 4-5 łyżek cukru
- 2 łyżeczki cynamonu(opcjonalnie)*
Arkusz ciasta rozwiń(pamiętaj aby było w temperaturze pokojowej, wtedy podczas pieczenia się nie kurczy) Wysyp na ciasto cynamon. Możesz zwijać je jak roladę, albo chwycić z dwóch stron i połączyć końce ciasta na środku tworzac" coś" na wzór książki i tak powstałą warstwę obsypać cukrem, potem znowu końce do środka obsypać cukrem i na pół :) Nastepnie rolade potnij na centymetrowe kawałki i ułóż na blaszce do pieczenia.
Piecz przez 10-15 minut do zezłocenia, przewracając w połowie pieczenia. Wyciągnij z piekarnika i ostudź. Możesz opruszyć cukrem pudrem:) Mi najbardziej smakują z mlekiem:)
* świetne nadzienie można wykonac również z nutelli, dżemu, cukru waniliowego:)
Jak upieczecie, albo kiedyś jadłyście te ciasteczka, to proszę podzielcie się opinią:)
takie cynamonowe serduszka, pycha :)
OdpowiedzUsuńbardzo szybkie, zrobię na imprezę pracowniczą! :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że ci posmakuja i podzielisz sie opinia na temat ich smaku:-)
Usuńwow.. już skradły mi serce<3 a jeszcze ich nie jadłam :P
OdpowiedzUsuńJa osobiście je uwielbiam, robię je gdy sama mam ochotę na coś słodkiego! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pyycha!
OdpowiedzUsuńo super :)
OdpowiedzUsuń