Masło orzechowe- pyszne, smaczne i zdrowe
Zawsze śniadanie jem na słodko. Od chleba z miodem jest chyba uzależniona, ale nie zamierzam iść na żaden odwyk, o co to nie!!! :-) Masło orzechowe też lubię, więc czemu nie spróbować zrobić je samemu? To takie proste. Nie wiem czy wychodzi to ekonomicznie, ale na pewno zdrowiej!!! No i ta satysfakcja, że zrobiło się samemu:-) Grzanka z takim masłem orzechowym smakuje o niebo lepiej..., a co ją tu bedę pisać spróbujcie sami!!!
Składniki:
- Orzechy(ziemne, włoskie, laskowe jakie najbardziej lubicie<3)
- Miód
- Sól
1. Orzechy podprażyć na suchej patelni dodając sól, ale uważać żeby nie przypalić!!
2. Orzechy przełożyć do miksera albo blendera i zmiskwac, aż do osiągnięcia zadowalającej konsystencji. Możecie dodać miodu, cynanonu, kakao, czekolady, wykażecie się kreatywnością.....:-)
3. Przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce i wyjadać prosto z niego kiedy tylko macie ochotę:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz